#sweet16 | Best Buys 19/11/2020

Via onderstaande link vind je de bestellijst van onze aanbieding "Best Buys".

Wil je genieten van deze promo's?
Vul deze in en/of mail je bestelling naar tom@tgfinewines.be!

Teruzzi "Isola Bianca" 2019

Vernaccia di San Gimignano (Toscana - Vernaccia)

Fris, aangenaam en complex. Een droge en frisse witte wijn met een goed evenwicht tussen aciditeit, structuur en lengte. Goede drinkbaarheid.

Cantrina "Riné" 2018

Benaco Bresciano (Lombardia - Riesling, Chardonnay & Incrocio Manzoni)

Unieke blend zorgt voor een unieke wijn. Avontuurlijk, licht fruitig, crispy & mineraal. Probeer ook eens bij een rijkere pasta of risotto.

Zio Porco "Porseo" 2018

Veneto Bianco (Veneto - Garganega, Vespaiolo & Sauvignon)

Inmiddels een klassieker geworden. Top-kwaliteit, complex, een zekere volheid, maar toch fris en mineraal. Super suggestie!

Fontefico "La Canaglia" 2019

Abruzzo Pecorino Superiore (Abruzzo - Pecorino)

La Canaglia = de schurk; de schurk van Fontefico. Unieke wijngaard met lage rendementen. Geweldige Pecorino, kruidig, citrus en wit steenfruit. Crispy, en mondvullend. "You will never give up with it."

Colterenzio "Puiten" 2018

Alto Adige (Alto Adige - Pinot Grigio)

Een klassieke Pinot Grigio, afkomstig uit een geselecteerde wijngaard (cru). Fruitig (peer en appel), complex, aromatisch en fris met een fijne afdronk.

Bellavista "Alma Terra" 2019

Curtefranca (Lombardia - Chardonnay)

The soul of the earth. Deze pure Chardonnay gist en rijpt op oude "pièces". Mineraal, fruitig (citrus) en floraal in de neus. Elegant en erg uitnodigend. Deze wijn kan nog even verder rusten in uw kelder.

Falkenstein "Riesling" 17 / 18

Val Venosta (Alto Adige - Riesling)

Zonder twijfel dé referentie voor Riesling in Italië. Gezien de hoogte van de wijngaarden (600-900mt) heeft deze wijn de juiste Riesling aroma's, delicaat en fruitig. Gestructureerde aciditeit en een aangename mineraliteit.

Elio Perrone "Tasmorcan" 2019

Barbera d'Asti (Piemonte - Barbera)

Dit is een allemansvriend!!! In de neus de typische fruitigheid van Barbera, samen met viooltjes. Deze wijn is soepel, sappig en toch vol! Beschikbaar in: 37,5cl, 75cl, 150cl, 300cl & 500cl!

Elio Grasso "Dei Grassi", 2019

Dolcetto d'Alba (Piemonte - Dolcetto)

De "Best Buy" van Barolo-grootmeester Elio Grasso. Ontdek de kruiden en fruit in de neus; soepel en gewoon lekker. Drink een klein beetje koeler en geniet.

Noelia Ricci "Il Sangiovese" 2018

Romagna Sangiovese Predappio (Emilia Romagna - Sangiovese)

Il Sangiovese = Dé Sangiovese. Ontdek eens een niet-Toscaanse Sangiovese; en zonder enige houtrijping. Crispy, speels, fruitig en heel expressief!

Benanti "Etna Rosso" 2017

Etna Rosso (Sicilia - Nerello Mascalese & Nerello Cappuccio)

Wijngaarden gelegen hoog op de Etna, hellingen in noordelijke, zuidoostelijke en zuidwestelijke richting. Stokken tot 60 jaar oud! Deze wijn heeft een lichte kleur, is mineraal en droog met een goede aciditeit, lang en evenwichtig.

Petra "Hebo" 2018

Toscana (Toscana - Cabernet Sauvignon, Merlot & Sangiovese)

Afkomstig uit de "Terra Moretti" familie (Bellavista, Petra, Teruzzi...), gelegen aan de Toscaanse kust. Een Bordeaux-blend, maar met een hele goede sappigheid. Mooi kruidig. Deze 2018 is heel elegant.

Fontefico "Cocca di Casa" 2017

Montepulciano d'Abruzzo (Abruzzo - Montepulciano)

La Cocca di Casa; het prinsesje van het huis, papa's kleine meid. Montepulciano is de lievelingsdruif van Abruzzo, vandaar "Cocca di Casa" als naam. Zacht, met versmolten tannines; besjes en kersen, lichtjes kruidig. Vlot te drinken op ieder moment.

Zio Porco "Porcheria" 2017

Veneto Rosso (Veneto - Marzemino)

Dé klassieker van Zio Porco. Met deze wijn, Porcheria, begon het hele Zio Porco avontuur. Intense wijn, rijke, volle stijl. Bijzonder gastronomisch; soms ruw, maar toch lief. Goede structuur met aanwezige tannines. Probeer nu zeker eens met een stoofpotje van wild... #swinishnessblend

Sobrero "Langhe Nebbiolo" 2018

Langhe Nebbiolo (Piemonte - Nebbiolo)

Best Buy is hier zeker op zijn plaats. Een kleine Barolo? Best wel. Klassieke vinificatie met 12 maanden rijping op "botte grande". Levendig en goede aciditeit; framboos, peper, kruiden en teer in de neus. Mineraal en fijn, stevige tannines. Een delicate Nebbiolo!

Lorenzo Begali "Siora" 2017

Valpolicella Classico Superiore (Veneto - Corvina & Rondinella)

De nieuwste telg uit de Begali familie. Een echte Superiore uit Valpolicella, met een "appassimento" (indrogen van druiven, zoals voor Amarone) van 80% van de oogst gedurende 20 dagen. Een kleine Amarone? Best wel. Zacht qua fruit, stevig in afdronk. Heel erg "Valpo"!

close menu